Segermo blir en del av NRC Group

Segermo storsatsar inom järnvägssektorn och går in i den norska bolagsgruppen Nordic Rail Construction Group (NRC Group). NRC Group är noterade på Oslobörsen och blir i och med förvärvet av Segermo ett av Nordens största infrastrukturbolag. Det första stora bolaget som har alla delar inom järnvägsutbyggnad, både mark och BEST. Avtalet, som innebär att NRC Group förvärvar samtliga aktier i Segermo Entreprenad, blev klart 9/11-15. De nuvarande huvudägarna av Segermo, Hans Johnsen och Daniel Pettersson, kommer istället att gå in som stora aktieägare i NRC Group.

Segermo har länge haft ett framgångsrikt samarbete med Svensk Järnvägsteknik (SJT). SJT är i dag en del av NRC Group tillsammans med NRC Rail (tidigare Team Bane). Genom att addera Segermos spetskompetens inom mark faller den sista pusselbiten på plats. Segermo kommer tillsammans med SJT att kunna erbjuda fullservicelösningar för järnvägsutbyggnad, på den svenska marknaden. VD Daniel Petterson kommenterar:

”Vi är glada och förväntansfulla över att vi nu ska bli en del i NRC Group. Tillsammans med SJT blir vi en järnvägsspecialist som erbjuder fullservicelösningar för järnvägsutbyggnad i stor skala. Det särställer oss från konkurrenterna och ger oss en unik möjlighet att växa och ta marknadsandelar inom infrastrukturområdet.”

Segermo, SJT och NRC Rail kommer att vara självständiga bolag inom NRC Group. Daniel Petterson kommer att vara kvar som VD och Hans Johnsen som arbetschef på Segermo. Huvudkontoret kommer att ligga kvar i Karlstad och lokala marknaden i Värmland kommer även fortsättningsvis att vara en viktig del av verksamheten.

Läs mer om NRC Group på deras hemsida.