NRC Group, i konstortium med Astaldi och Gükermak, har tilldelats järvägsuppdrag för 2,3 miljarder kronor

NRC Group har tillsammans med Astaldi och Gülermak tilldelats uppdraget att bygga nya Haga Station i Göteborg. Station Haga är en del av det stora projektet Västlänken och ska bli en ny knutpunkt för kollektivtrafiken. Projektet är en del av en järnvägstunnel under centrala Göteborg.

Projektet kommer att drivas av ett konsortium med NRC Group, Astaldi, som är en av Italiens ledande entreprenör och en av de 25 största i Europa inom byggsektorn, och med Gülermak, som är en ledande turkisk entreprenör.

-Det här är en milstolpe i NRC Groups historia och vi är fantastiskt glada och stolta över att ha fått det här förtroendet från Trafikverket tillsammans med två så framstående entreprenörer som Astaldi och Gülermak, kommenterar Daniel Pettersson, VD NRC Group Sverige.

Projektet innefattar byggnation av station samt 1,5 km tunnel. Stationen byggs med en plattform och två spår, med förberedelser för ytterligare två spår och en plattform. Det blir totalt tre entréer till stationen som via ett mellanplan leder till plattformarna. Förutom järnvägstunneln kommer linjen också att ha en parallell servicetunnel och en anslutande servicetunnlar.

-Det här kommer att vara ett mycket utmanande projekt på många plan. Vi bygger för att underlätta människors vardag och det kommer att ställa höga krav på oss att minimera störningar för och se till att allt flyter på så bra som möjligt för göteborgarna under byggtiden. Vi är otroligt taggade för den utmaningen avslutar Daniel Pettersson.

Nu följer tio dagar då det är möjligt att överklaga Trafikverkets tilldelningsbeslut och därefter tecknas kontraktet. Planerad byggstart är efter årsskiftet.