Ett starkt andra kvartal – orderboken historiskt hög

Med 1,2 miljarder kronor i vunna kontrakt under andra kvartalet kan vi summera en historiskt hög orderstock till 2,5 miljarder kronor.

Idag levererade vi resultatet för det andra kvartalet. Omsättningen ökade med 15,5 procent i jämförelse med samma period förra året och slutade på 581.6 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgick till 43,0 miljoner kronor, en ökning från 22,9 miljoner kronor samma kvartal 2016. Rörelsemarginalen steg med det till 7,4% (4,5%).

Flera högsta noteringar under kvartalet 
Orderingången under det andra kvartalet uppgick till 1.23 miljarder kronor vilket gjorde att orderstocken i slutet av juni kunde summeras till cirka 2,5 miljarder kronor. Det är rekordsiffror för NRC Group. Några av kontrakten som ligger bakom den siffran är bland annat kontraktet för att bygga Station Haga i Göteborg, Vändspår i Alingsås och väg E16 mellan Hulån och Vansbro.

NRC Group växer organiskt och via förvärv
Under kvartalet slutfördes förvärvet av HAG Anlegg och den 29 juni aviserades nyheten om förvärvet av ALTi Bygg og Anlegg AS (”ALTi”). Både förvärvet av ALTi Bygg og Anlegg AS och SBB genomfördes dock i juli.

Klicka här för en fullständig rapport av andra kvartalet.