Vi söker: Projektekonom/projektcontroller

Var med och bygg Sveriges nya infrastruktur, jobba hos oss på NRC Group!

Sök jobbet nu >

NRC Group

NRC Group är en expansiv järnvägs- och markentreprenör som arbetar med infrastruktur i Sverige och Norge. Vi bygger vägar, broar, tunnelbana och är experter inom alla teknikområden för utbyggnad av järnväg. NRC Group har huvudkontor i Fornebu utanför Oslo och åtta regionala kontor i Norge och Sverige. NRC Group sysselsätter cirka 630 personer och omsatte 2,4 miljarder norska kronor år 2017. NRC Groups aktie är noterad på Oslo Børs med tickerkoden ”NRC”. I Örebro finns ett kontor med 10 anställda. Kontoret fungerar ofta som mötesplats för NRC-anställda runt om i landet.

PROJEKTEKONOM/PROJEKTCONTROLLER

Nu söker vi dig som vill vara med på NRC:s utvecklingsresa och som kan och vill bidra med din kunskap och erfarenhet inom projektekonomiområdet!

Rollen som projektekonom är underställd Divisionschef Järnväg. Din roll innehåller många kontakter i organisationen. Du bistår såväl divisionschef som NRC:s arbetschefer och platschefer runt om i Sverige. Du har också mycket kontakt med ekonomiavdelningen som är placerad I Stockholm.

Rollen är en tillsvidareanställning och placerad i Örebro. Resor förekommer.

Arbetsuppgifter
Du kommer att jobba brett och varierat med arbetsuppgifter inom projektekonomi. Exempel på arbetsuppgifter är;

  • Projektkalkylering
  • Projektuppföljning
  • Budgetarbete inom division järnväg
  • Länken mellan divisionen och koncernens ekonomiavdelning

En viktig del i ditt arbete är att du bygger upp/utvecklar en relevant rapportstruktur – hur rapporterar vi, till vem rapporterar vi och när rapporterar vi. Du är en viktig spelare för att utveckla andra ekonomiska rutiner och processer då denna roll är ny. Detta gör du givetvis i samarbete med divisionschef och ekonomifunktionen.

Din bakgrund
Du har en relevant akademisk utbildning eller har skaffat dig goda kunskaper inom området genom arbetslivserfarenhet.

Vi ser helst att du har mångårig erfarenhet av att jobba som ekonom och/eller controller, helst inom bygg- eller anläggningsbranschen. Detta har gett dig kunskaper i hur man får effektiva processer och rutiner. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket samt i Excel. Erfarenhet av succesiv vinstavräkning är mycket meriterande.

Om dig
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Egenskaper som vi bedömer som viktiga och framgångsrika för rollen är initiativförmåga, prestigelöshet och engagemang. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer och får lätt förtroende. För att trivas i rollen har du också ett strukturerat, noggrant och självständigt arbetssätt.  Du är en lagspelare som stöttar organisationen inom ditt kunskapsområde. Viktigt är också att du ser långsiktigt på ditt uppdrag.

NRC erbjuder dig ett utvecklande jobb i en spännande utvecklingsfas. I rollen har du stora möjligheter att påverka såväl din vardag som organisationen. Vidare erbjuder NRC dig en långsiktig och trygg arbetsgivare som har en hög marknadsandel inom Infrastruktur.

Låter det här som något för dig?
Vi samarbetar i denna rekrytering med Oak Consulting och rekryteringskonsult Helena Fiedler. och Maria Roseen. Har du frågor eller funderingar om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Helena på tel 070-5919033 eller Maria Roseen på 070-2590507.

Vi vill ha din ansökan snarast dock senast 7 oktober. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-mail.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/70
Kontakt Helena Fiedler, 070-591 90 33
Publicerat 2018-08-30
Sista ansökningsdag 2018-10-07

 

Sök jobbet nu >